Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗΣ

 

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΤΗΤΑΣ εξέδιδε ανέκαθεν φιλοτελικό δελτίο. Από την ίδρυσή του μέχρι και το 1999 τυπωνόταν με την πολυγραφική μέθοδο, σε φύλλα χαρτιού σχήματος Α4. Η ύλη του περιλάμβανε κυρίως εσωτερικά νέα του Συλλόγου, την ελληνική φιλοτελική κίνηση και πληροφορίες για τις νέες εκδόσεις Ελλάδας, Κύπρου και ΟΗΕ.

Το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του Π.Σ.Θ.Φ.& Ν., όπως ονομαζόταν, είχε ενδιαφέρουσα πορεία και είχε αποσπάσει αρκετές βραβεύσεις και διπλώματα σε εκθέσεις στη Ελλάδα και την Κύπρο ("ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ‘95" Επάργυρο Μετάλλιο, "ΚΗΦΙΣΣΕΙΑ ’98" Αργυρό, “CYPRUS – EUROPHILEX ‘95” Επάργυρο κλπ.).

Ένα από τα τελευταία τεύχη του ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ,
πριν αντικατασταθεί από τον ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗ.

Από τις αρχές του 2000 εκδίδεται η τριμηνιαία περιοδική έκδοση ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗΣ. Ξεκίνησε ολιγοσέλιδος και με πολλά τεχνικά προβλήματα. Οι δημιουργοί του διέθεταν ενθουσιασμό αλλά στερούνταν των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων και μέσων. Τεύχος με το τεύχος, η απαραίτητη εμπειρία αποκτάται, η ύλη, η ποιότητα και η εμφάνιση του περιοδικού βελτιώνεται και η σημασία του για τον ελληνικό θεματικό φιλοτελισμό συνεχώς αυξάνει.

 

Η μικρή ιστορία του ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗ:


Τεύχος Νο 1, με ασπρόμαυρο εξώφυλλο και με μόλις 16 σελίδες.

 

     
Τεύχος Νο 2, εξώφυλλο έγχρωμο, στην τελική μορφή του. Σελίδες 36.
Τεύχος Νο 32, Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2007. Σελίδες 48.

 

            

Τεύχη Νο 34 και 35, σε νέα μορφή

 

 Στις σελίδες του Θεματικού Φιλοτελιστή μπορεί κανείς να βρει: 

 • όλους τους κανόνες και τις αναγκαίες πληροφορίες για τη σωστή κατάρτιση των θεματικών συλλογών. Από την επιλογή του θέματος και τα ενδιάμεσα στάδια, μέχρι και την τελική εμφάνιση των εκθεσιακών φύλλων, όλα παρουσιάζονται με αναλυτικό και απόλυτα εύληπτο τρόπο.

 • όλες τις πληροφορίες για την κίνηση των εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 • τα νέα του Συλλόγου μας.

 • τα νέα για τις δραστηριότητες των ελληνικών φιλοτελικών συλλόγων, τη φιλοτελική κίνηση και τις διάφορες εκδηλώσεις φιλοτελικού περιεχομένου.

 • τις νέες εκδόσεις γραμματοσήμων και αναμνηστικών/ προπαγανδιστικών σφραγίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον ΟΗΕ, με τις αντίστοιχες απεικονίσεις τους, όταν αυτές είναι διαθέσιμες.

 • μόνιμη στήλη για την Ιστορία των πάσης φύσεως Ελληνικών Φιλοτελικών Εκθέσεων, σε συνέχειες.

 • ενδιαφέροντα θεματικά άρθρα ποικίλου θεματικού περιεχομένου, πρωτότυπα ή μεταφρασμένα, γραμμένα από Έλληνες και ξένους διαπρεπείς θεματικούς συλλέκτες.

 • μόνιμη στήλη με υποδείγματα πλάνων θεματικών συλλογών, σταχυολογημένα μεταξύ πολυβραβευμένων διεθνούς επιπέδου συλλογών αλλοδαπών συλλεκτών
  δημοσιεύσεις εκθεσιακών σελίδων εγνωσμένης αξίας θεματικών συλλογών, ή και ολόκληρων θεματικών συλλογών Ενός Πλαισίου, κατάλληλων να χρησιμεύσουν ως υποδείγματα.

 • δωρεάν καταχωρήσεις μικρών αγγελιών των μελών.

 • γελοιογραφίες και σκίτσα φιλοτελικού περιεχομένου κλπ.
   

Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗΣ διανέμεται δωρεάν στα μέλη.


                                                        (Ευρετήρια ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗ)